Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Koiralähtöisyys

Koiralähtöisyyden tärkeimmät asiat ovat luottamus ja hyvä suhde koiran ja omistajan välillä. Haluamme toteuttaa koiralähtöisempää tapaa harrastaa ja elää koiran kanssa. Perustamme koulutuksemme positiiviseen vahvistamiseen ja käytämme nykyaikaisia koulutusmenetelmiä, jotka tukeutuvat tutkittuun käyttäytymistieteeseen.

Tärkeänä osana koulutuksessamme on koiran käyttämä elekieli ja tilanteiden ennakointi. Koiralähtöisyydessä on isossa roolissa koiran ja omistajan välinen suhde ja kommunikointi. Koiran ehdoilla eteneminen kannustaa koiraa  miellyttävämpään yhteistyöhön, josta voi nauttia molemmat. Jokainen meistä haluaa tulla ymmärretyksi, kuin myös koirasi. Joten yhteisen kommunnikoinnin löytäminen alkaa elekielen opettelusta.

Johdonmukainen ohjaaja on koiralle paljon stressittömänpää kuin käskyttävä ohjaus. On monia tapoja tehdä ja elää arjessa koiran kanssa. Me painotamme pehmeämpiä arvoja niin arjessa, ohjauksessa, treeneissä ja pennusta senioriin.

Kurssitilanne voi olla monelle ihmiselle ja koiralle jännittävä tilanne. Etsimme yhdessä mieltä askarruttaviin kysymyksiin vastaukset. Haluamme tarjota koirakoille onnistuneen kurssikokemuksen, jossa molemmilla on ollut mukavaa ja omistajan ja koiran suhde lujittuu entisestään.

 

Pienryhmät ja koulutus käytännössä

Pidämme ryhmäkoon pienenä (max 4 koirakkoa), mikä takaa yksilöllisen ohjaamisen ja palautteen. Käytämme tarvittaessa näköesteitä, joilla pyrimme helpottamaan koirien oleskelua kurssipaikalla. Kun omistajan saati koiran huomio ei herpaannu naapurikoirakon tekemisiin, jää aikaa keskittyä kurssin sisältöön rennommin.

Koirat tulevat ja lähtevät yksitellen eivätkä ole suorassa kontaktissa toisiinsa. Kurssipaikalla on oma loossi, josta harjoittelut aloitetaan ja jossa koiran on myös mahdollista rauhoittua kurssitunnin harjoitteiden välissä. 

Näköesteiden takana ei tarvitse olla lopun elämää vaan tavoitteena on rento koira (ja omistaja), joka kykenee olemaan rauhallisesti myös muiden läsnäollessa. Otamme huomioon jokaisen koirakon tarpeet ja etenemme kursseilla koirakkojen oman edistymisen mukaan. Tämän vuoksi panostamme pienryhmiin. 

Kurssitunneilla tulee erityisesti huomioida arat ja epävarmat koirat, joille annetaan tarpeeksi tilaa. Vilkkaimpien koirien kanssa mietitään keinot rauhoittaa koiraa kurssitilanteessa ja mahdollistamme näin onnistumisia koirakkona. Omistajalle oppimiskokemuksesta tavoitellaan käytännönläheisiä harjoitteita, joista on hyötyä kurssin jälkeenkin kotioloissa.

Jos koirakolla on ollut huonoja kurssikokemuksia (liian suuri osallistujamäärä, liian pienet välimatkat koirakkojen välillä, koira pelkää muita ihmisiä tai koiria), suosittelemme yrittämään uudestaan koiralähtöisemmässä ympäristössä. Ota yhteyttä jos haluaisit tulla tutustumaan kurssipaikkaan etukäteen tai ottaa yksityistunnin ennen kurssin alkua, jolloin paikalla ei vielä ole muita koirakkoja.

Saat kurssikirjeen ennen ensimmäistä tuntia, johon kannattaa tutustua rauhassa.

 

Positiivinen vahvistaminen

Haluamme osaltamme edistää nykyaikaisten, palkitsemiseen ja tutkimuksiin perustuvien koulutusmetodien käyttöä. Koulutuksessamme emme käytä johtajuusasetelmia koiran ja omistajan suhteessa. Johdonmukainen ohjaus ei meillä tarkoita laumanjohtajaa. Kaksi eri lajia eivät laumaudu, joten koiran ja ihmisen välisessä kanssakäymisessä suosimme suhteen laatua ja tasa-arvoisuutta. 

Keskitymme vahvistamaan toivottua käytöstä jättäen ei-toivotun huomiotta. Koira tekee sitä, minkä se kokee kannattavaksi ja todennäköisesti toistaa sitä jatkossa. Vahvistamalla oikein (ajoitus, kriteerit, vahvistetiheys, vahviste) voimme lisätä toivotun käytöksen lisääntymistä.

Koirat pitää huomioida yksilöinä ja motivaation löytäminen/ylläpitäminen tulee tässä hyvin esille. Koiran ja omistajan yhteistyö on parhaimmillaan molemminpuolista vuorovaikutusta, ilman pakotteita. 

Tärkeä asia koiralähtöisessä kouluttamisessa on pyrkiä pitämään koiran stressitasot mahdollisimman alhaalla, jotta oppimista voi tapahtua ja oppimistilanne on miellyttävä. 

 

Noudatamme Suomen eläinsuojelulakia sekä Eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä toiminnassamme

https://elainkouluttajat.net/

 

 

Tavoitteenamme on hyvä ja luottavainen suhde ihmisen ja koiran välillä!

 koirankota@gmail.com / 044 0307979 (Johanna) / 040 7376264 (Eva)

Halli: Inkilänkatu 4, 20300 Turku 

                                       Halli : Hakakatu 7-9, 20540 Turku ( Johanna ) 1.1.2019 alk.