Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Johanna Vihermaa

Olen Johanna Vihermaa. Porista kotoisin, turkulaistunut vuodesta 2004. Avasin oman kampaamon Rauhankadun HiusTaigan, kesällä 2013 ja yrittäjänä olen toiminut aiemmin useamman vuoden. Nykyään toimin vuokratuolilla PuLP kampaamossa, edelleen HiusTaigana. www.hiustaiga.com

Omaan pitkän taustan hevospuolelta ja kotona on aina ollut pikkutytöstä asti jokin karvainen lemmikki. Naapuruston koiratkin tuli lapsena koluttua hyvin läpi. Hevosala kuitenkin vei voiton vuosikausiksi, ratsastuskoululla tuli nuorena melkein asuttua, siitä harrastus johti kisakentille ja sitä kautta oma hevonenkin tuli kuvioihin. Nykyään kutsun itseäni satunnaiseksi tätiratsastajaksi, kerran pari vuodessa on kiva käydä fiilistelemässä hevosen selässä.

Ensimmäinen rakkauspakkaus koirani tuli hankittua 2011, Ahulin Iki-Jeppe, tuttavallisemmin Leevi. Leevi on suomenlapinkoira, uros ja omaa mahtavan persoonan kaikkine mausteineen. Monitoimi jätkä, sanoisinko =) Leevi saapui Ahulin kennelistä, kangasalalta tänne turkkuseen. Siitä asti olemme opetelleet yhteistä elämää koirakkona. Alunperin ajatus oli vain mukavasta lenkkikaverista ja sohvalla köllöttelevästä koirasta mutta mitä enemmän  tuli kursseilla käytyä sitä enemmän tuli kysymyksiä, motivaatiota ja halua oppia lisää. Kokeilimmekin erilaisia kursseja pallopaimennuksesta, tempputunteihin, arkisia taitoja unohtamatta. Rallytoko osoittautui kuitenkin ennakkoluuloistani huolimatta mukavimmaksi yhteiseksi harrastukseksi meille. Sopivan rauhallista ja sopivasti tehtäviä. Epävirallisissa möllikisoissa kävimme myös kokeilemassa.

 

 

Näyttelyitä olimme kiertämässä 2012-2015 ja Leevi sai 2014 FIN MVA syksyllä. 

Luonnetesti sekä petotesti on suoritettu hyväksytysti. Nyt on oma "karhuvaroitin", eikö pöllömmin tuloksin.

Kisakentät kuitenkin sai jäädä Leevin sairastumisen vuoksi (epilepsia) . Jatkamme siis muita puuhasteluja koirakkona.

Olin pyöritelly ajatusta koirienohjaajakoulutuksesta jo muutaman vuoden ja ilmoittauduin keväällä 2015 Rakkaiden Haukkujen koiralähtöinen koulutusohjaajakoulutukseen, Raisiossa. Koulutus avasi kyllä ajattelumaailmaani, mutta oikeastaan sain tuoreemman näkökulman koirankouluttamiseen. Mitään ei kannata tyrmätä, ennenkuin kokeilee. Koulutus painottui pitkälti koirien elekieleen ja kommunikointiin, josta on valtavasti ollut hyötyä. Koirien elekieli on kiehtova aihe.

Toivon, että mahdollisimman moni löytäisi pehmeämmän tavan opettaa koiraansa, oppia lukemaan koiraansa ja vahvistamaan yhteistyötä koiransa kanssa. Oppimista on paljon, meillä kaikilla. 

Jotta voimme kouluttaa koiraa, tulisi meidän ensin ymmärtää miten koira oppii. Tapoja on monia ja sieltä menetelmien viidakosta kun löytää miellyttävimmät, suhdetta vahvistavat tavat, ollaan jo hyvässä suunnassa. Pyrin tuomaan ohjauksessa esille asiat mahdollisimman selkeästi ja yhdessä vuorovaikutuksessa kurssilaisten kanssa päästään tekemään harjoitteita, jotka herättelisivät myös motivaatio kotinurkille asti.

             Paras palaute on oppilaan oivallus harjoitteesta ja onnistuminen siinä käytännössä

 

 Pidän pienryhmille kursseja perustasolla, kaiken karvaisille, kokoisille ja rotuisille. Kurssitarjonnassa löytyy arkitaitojen lisäksi hihnakäytöstä, pentukoulua, junnukoulua, rally-tokoa, pallopaimennusta, Rapsukurssit sekä ata (aito tokoagi) .

Olet tervetullut rohkeasti kokeilemaan, oli sitten kyseessä ensimmäinen kurssinne tai uuteen lajiin tutustuminen. Tarjoamme koiralähtöiset kurssimahdollisuudet.  Yksityistunnit sovitusti.

 

 Koulutukset:                                                                                 Jäsenenä:

  • Rakkaat haukut koirien koulutusohjaaja 2015                            Makke ry      
  • Aito Agitoko opastaja, peruskoulu 2015                                    Lappalaiskoirat ry          
  • Dobo koulutusohjaaja 2016                                                              
  • Suomen Eläinkoulutuskeskuksen :

       Käyttäytymistieteen kouluttajakoulutus, perusopinnot 1-3 moduulit 08/16 -03/17

 

Viimeisin koulutus sai päätöksensä lopputöineen keväällä 2017, Suomen eläinkoulutuskeskuksessa.

Tavoitteena on syventää opintoja ongelmakoirakouluttajankoulutuksen puolelle tulevaisuudessa (2018).

Osallistumme erilaisiin koulutuksiin omien koiriemme kanssa, minun tapauksessa välillä lainakoirankin kanssa. Käymme luennoilla ja haluamme kehittyä sekä pysyä ajantasalla alalle tulevista uusista tuulista.

 

                                  Koskaan ei ole valmis, aina on opittavaa. Varsinkin koirilta. 

 

Teen myös koirankodan omaa mallistoa yhteistyössä ammattiompelijan kanssa.  Tuotteisiin voi tutustua täällä : www.koirankotashop.com.

 ps. Blogikirjoituksista lisää koiramaisia ajatuksia koirankotashopin sivuilla

Tervetuloa!  T: Johanna & Leevi

 

koirankota@gmail.com / 044 0307979 (Johanna) / 040 7376264 (Eva)

Halli: Inkilänkatu 4, 20300 Turku