Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Johanna Vihermaa

Olen Johanna Vihermaa. Porista kotoisin, turkulaistunut vuodesta 2004. Avasin oman kampaamon Rauhankadun HiusTaigan, kesällä 2013 ja yrittäjänä olen toiminut aiemmin useamman vuoden. Nykyään toimin vuokratuolilla PuLP kampaamossa (koiraystävällinen kampaamo) , edelleen HiusTaigana.

Omaan pitkän taustan hevospuolelta ja kotona on aina ollut pikkutytöstä asti jokin karvainen lemmikki. Naapuruston koiratkin tuli lapsena koluttua hyvin läpi. Hevosala kuitenkin vei voiton vuosikausiksi, ratsastuskoululla tuli nuorena melkein asuttua, siitä harrastus johti kisakentille ja sitä kautta oma hevonenkin tuli kuvioihin. Nykyään kutsun itseäni satunnaiseksi tätiratsastajaksi, kerran pari vuodessa on kiva käydä fiilistelemässä hevosen selässä.

Ensimmäinen rakkauspakkaus koirani tuli hankittua 2011, Ahulin Iki-Jeppe, tuttavallisemmin Leevi. Leevi on suomenlapinkoira, leikattu uros ja omaa mahtavan persoonan kaikkine mausteineen. Leevi saapui Ahulin kennelistä, kangasalalta tänne turkkuseen. Siitä asti olemme opetelleet yhteistä elämää koirakkona.

Alunperin ajatus oli mukavasta lenkkikaverista ja sohvalla köllöttelevästä koirasta mutta mitä enemmän  tuli kursseilla käytyä sitä enemmän uteliaisuus heräsi mitä kaikkea koiran kanssa pystyykään harrastelemaan omaksi iloksi tai kisakentille. Halusin oppia lisää.

Kokeilimmekin erilaisia kursseja pallopaimennuksesta, tempputunteihin, arkisia taitoja unohtamatta. Rallytoko osoittautui kuitenkin ennakkoluuloistani huolimatta mukavimmaksi yhteiseksi harrastukseksi meille. Sopivan rauhallista ja sopivasti tehtäviä. Epävirallisissa möllikisoissa kävimme myös kokeilemassa.

 

 

Näyttelyitä olimme kiertämässä 2012-2015 ja Leevi sai 2014 FIN MVA syksyllä. 

Luonnetesti sekä petotesti on suoritettu hyväksytysti. Nyt on oma "karhuvaroitin", eikö pöllömmin tuloksin. Kisakentät kuitenkin sai jäädä Leevin sairastumisen vuoksi (epilepsia) . Jatkamme siis muita puuhasteluja koirakkona. Leevi toimii hyvänä häiriökoirana mm. yksityistunneilla. 

Olin pyöritellyt ajatusta koirienohjaajakoulutuksesta jo muutaman vuoden ja ilmoittauduin keväällä 2015 Rakkaiden Haukkujen koiralähtöiseen koulutusohjaajakoulutukseen, Raisiossa.

Koulutus avasi kyllä ajattelumaailmaani, oikeastaan sain näkökulmaa koiran ajatusmaailman tulkitsemiseen. Mitään ei kannata tyrmätä, ennenkuin kokeilee. Koulutus painottui pitkälti koirien elekieleen ja kommunikointiin, josta on valtavasti ollut hyötyä. Koirien elekieli on minusta kiehtova aihe.

Toivon, että mahdollisimman moni löytäisi pehmeämmän ja positiivisemman tavan opettaa koiraansa, oppia ymmärtämään koiraansa ja vahvistamaan yhteistyötä koiransa kanssa. Oppimista on paljon, meillä kaikilla. 

Jotta voimme kouluttaa koiraa, tulisi meidän ensin ymmärtää miten koira oppii. Tapoja on monia ja sieltä menetelmien viidakosta kun löytää miellyttävimmät, suhdetta vahvistavat tavat, ollaan jo hyvässä suunnassa. Pyrin tuomaan ohjauksessa esille asiat mahdollisimman selkeästi ja yhdessä vuorovaikutuksessa kurssilaisten kanssa päästäisiin tekemään harjoitteita, jotka herättelisivät myös motivaatiota kotinurkille asti.

            

       Paras palaute on oppilaan oivallus harjoitteesta ja onnistuminen siinä käytännössä

 

 

 Koulutukset:                                                                                 

  • Rakkaat haukut koirien koulutusohjaaja 2015                                  
  • Aito Agitoko opastaja, peruskoulu 2015                                            
  • Dobo koulutusohjaaja 2016                                                              
  • Suomen Eläinkoulutuskeskuksen :

       Käyttäytymistieteen kouluttajakoulutus,

       perusopinnot 1-3 moduulit 08/16 -03/17

       Käytöshäiröiden anatomia moduuli 4  11/17

 

 Viimeisin käyttäytymistieteellinen ohjaajakoulutus sai päätöksensä lopputöineen keväällä 2017, Suomen eläinkoulutuskeskuksessa. 

Seuraavat opinnot alkavat ongelmakoirakoulutuksen parissa Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa(2018).

Osallistumme erilaisiin koulutuksiin omien koiriemme kanssa, minun tapauksessa välillä lainakoirankin kanssa. Käymme luennoilla ja haluamme kehittyä sekä pysyä ajantasalla alalle tulevista uusista tuulista. 

 

                          Koskaan ei ole valmis, aina on opittavaa. Varsinkin koirilta. 

 

Pidän koirankodassa kursseja pienryhmille. Perustason taitoja opetellaan niin pentujen kuin vanhempien koirien kanssa. Käy tutustumassa kurssivalikoimaamme. 

Koirankotashop (tuotteita, blogi, tapahtumia) 

 

 R.I.P Leevi 16.10.2011 - 10.10.2018 

 

 

 koirankota@gmail.com / 044 0307979 (Johanna) / 040 7376264 (Eva)

Halli: Inkilänkatu 4, 20300 Turku 

                                       Halli : Hakakatu 7-9, 20540 Turku ( Johanna ) 1.1.2019 alk.