Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Johanna Vihermaa

Olen Johanna Vihermaa. Porista kotoisin, turkulaistunut vuodesta 2004. Kampaamoalan yrittäjänä olen toiminut 2008 vuodesta asti HiusTaigana. Tällä hetkellä teen hiustaigoja vuokratuolilla , koiraystävällisessä kampaamossa Puutorilla. 

Omaan pitkän taustan hevospuolelta ja kotona on aina ollut pikkutytöstä asti jokin karvainen lemmikki. Naapuruston koiratkin tuli lapsena koluttua hyvin läpi. Hevosala kuitenkin vei voiton vuosikausiksi, ratsastuskoululla tuli nuorena melkein asuttua, siitä harrastus johti kisakentille ja sitä kautta oma hevonenkin tuli kuvioihin. Nykyään kutsun itseäni satunnaiseksi tätiratsastajaksi, kerran pari vuodessa on kiva käydä fiilistelemässä hevosen selässä.

Ensimmäinen rakkauspakkaus koirani tuli hankittua 2011, Ahulin Iki-Jeppe, tuttavallisemmin Leevi. Leevi oli suomenlapinkoira, leikattu uros ja omasi mahtavan persoonan kaikkine mausteineen. Leevi saapui Ahulin kennelistä, kangasalalta tänne turkkuseen. Siitä asti opettelimme yhteistä elämää koirakkona.

Alunperin ajatus oli mukavasta lenkkikaverista ja sohvalla köllöttelevästä koirasta mutta mitä enemmän  tuli kursseilla käytyä sitä enemmän uteliaisuus heräsi mitä kaikkea koiran kanssa pystyykään harrastelemaan omaksi iloksi tai kisakentille. Halusin oppia lisää.

Kokeilimmekin erilaisia kursseja pallopaimennuksesta, tempputunteihin, arkisia taitoja unohtamatta. Rallytoko osoittautui kuitenkin ennakkoluuloistani huolimatta mukavimmaksi yhteiseksi harrastukseksi meille. Sopivan rauhallista ja sopivasti tehtäviä. Epävirallisissa möllikisoissa kävimme myös kokeilemassa.

Näyttelyitä olimme kiertämässä 2012-2015 ja Leevi sai 2014 FIN MVA syksyllä. 

Luonnetesti sekä petotesti on suoritettu hyväksytysti. Kisakentät kuitenkin saivat jäädä Leevin sairastuttua 2013 (epilepsia) . Jatkoimme siis muita puuhasteluja koirakkona, nauttien arjen iloista, vaelluksista ja välillä koulutuksiin osallistuen. 

Leevin pitkäaikainen ja vaikea epilepsiasairaus kuitenkin eteni siihen vaiheeseen, ettei ollut vaihtoehtoja kuin päästää Leevi kirmailemaan sateenkaarensilloille 2018.  

 

Kotona on tällä hetkellä s.2018 suomenlapinkoira  uros Yestas Helmen - Halti , tuttavallisemmin Lassi. Lassin kanssa tulevaisuus näyttää mihin yhdessä päädymme. Toistaiseksi rallyn alkeita harjoitellaan sekä vaelluksille reissukoiraksi olisi suunnitelmat. 

 

Kilpailen lainakoiralla rally-tokossa. Hertta on 6 vuotias x-rotuinen ja olemme tällä hetkellä saavuttaneet RTK1 ja RTK2.  Voittaja luokka on tuoreeltaan korkattu. 

 

 

                                             Leevi 16.11.2011-10.10.2018 

 

Olin pyöritellyt ajatusta koirienohjaajakoulutuksesta Leevin saapumisen jälkeen ja ilmoittauduin keväällä 2015 Rakkaiden Haukkujen koiralähtöiseen koulutusohjaajakoulutukseen, Raisiossa.

Koulutus avasi kyllä ajattelumaailmaani, sain näkökulmaa koiran elekielen tulkitsemiseen. Koulutus painottui pitkälti koirien elekieleen ja kommunikointiin, josta on valtavasti ollut hyötyä. Koirien elekieli on minusta kiehtova aihe.

Toivon, että mahdollisimman moni löytäisi pehmeämmän ja positiivisemman tavan opettaa koiraansa, oppia ymmärtämään koiraansa ja vahvistamaan yhteistyötä koiransa kanssa. Oppimista on paljon, meillä kaikilla. 

Jotta voimme kouluttaa koiraa, tulisi meidän ensin ymmärtää miten koira eläimenä oppii. Tapoja on monia ja sieltä menetelmien viidakosta kun löytää miellyttävimmät, suhdetta vahvistavat tavat, ollaan jo hyvässä suunnassa. Pyrin tuomaan ohjauksessani esille asiat mahdollisimman selkeästi ja yhdessä vuorovaikutuksessa kurssilaisten kanssa päästäisiin tekemään harjoitteita, jotka herättelisivät myös motivaatiota kotinurkille asti.

            

       Paras palaute on oppilaan oivallus harjoitteesta ja onnistuminen siinä käytännössä

 

Jatkoin opintoja 2016 käyttäytymistieteellinen ohjaajakoulutus  ja ne opinnot sai päätöksensä lopputöineen keväällä 2017, Suomen eläinkoulutuskeskuksessa. Dobo ohjaajan koulutuksen kävin Helsingissä, Koirakoulu Kompassin opissa. 

Tällä hetkellä on käynnissä syventävät opinnot ongelmakoirakouluttajaksi, Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa ( 2018 - ) 

Osallistun eri kouluttajien pitämiin luentoihin ja koulutuksiin pitääkseni ajantasalla olevaan tietoa ja taitoja päivitettyinä. 

 

 

 Koulutukset:                                                                                 

  • Rakkaat haukut koirien koulutusohjaaja 2015                                  
  • Aito Agitoko opastaja, peruskoulu 2015                                            
  • Dobo koulutusohjaaja 2016                                                              
  • Suomen Eläinkoulutuskeskuksen :

       Käyttäytymistieteen kouluttajakoulutus,

       perusopinnot 1-3 moduulit 08/16 -03/17

       Käytöshäiröiden anatomia moduuli 4  11/17

  • Suomen Eläinkoulutuskeskuksen : ongelmakoirakouluttaja, syventävät opinnot (käynnissä) 

        2018 - 2019

 

                          Koskaan ei ole valmis, aina on opittavaa. Varsinkin koirilta. 

 

 

                             Leevi & Johanna 

Osoite: Hakakatu 7-9 , 20540 Turku 

koirankota@gmail.com 

044 0307979 / Johanna