Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hihnakäytös ja kontakti

Kurssi on tarkoitettu koiranomistajille, jotka kaipaavat harjoitusta sujuvaan hihnakäytökseen. Huomiomerkin käyttö ennakoinnin työvälineenä tulee tutuksi tällä kurssilla. Päätavoitteena on oppia puuttumaan ennakoiden tapahtumien kulkuun esimerkiksi ohitustilanteissa. Kiinnitämme yleisesti huomiota myös koiran elekieleen.

Kurssilla ollaan aina pienryhmissä (max 4 koirakkoa),mikä mahdollistaa koirakon yksilöllisen ohjauksen ja palautteen. Hihnakäytöksen perusteet käydään 1 kurssilla (alkeet) ja jatkokurssi on 2 tason kurssi, jossa keskitytään enemmän käytännönharjoitteisiin eri ympäristöissä, sovelletaan aiemmin opittujen "työkalujen" käyttöä.  

Kenelle kurssi sopii?

Suosittelemme pohjataidoiksi arkikurssia tai vastaavia taitoja, jolloin saatte enemmän kurssin sisällöstä irti. Ikäsuositus koiralle on yli 6kk (tätä nuoremmat harjoittelevat hihnakäytöstä pentukoulussamme). Kaikki koirat rotuun tai taustaan katsomatta (esim. rescuet) ovat tervetulleita! Jos mietit koirasi soveltuvuutta ryhmätilanteeseen, mietitään yhdessä teille sopiva ratkaisu.

 

Mitä kurssilla harjoitellaan?

Harjoittelemme ennakointia ja kontaktia erilaisissa häiriöissä. Koirien mukaan harjoittelemme hihnassa kulkemista, ympäristön ärsykkeistä luopumista, luoksetuloa, ohituksia ja tervehtimisiä. Koirakkojen toiveet kurssin sisällöstä otetaan huomioon.

Kurssin pääaiheita on kontakti, rauhoittuminen, ohitukset, luoksetulot, eri koulutustekniikat.

Järjestämme hihnakurssin lisäksi drive-in -päiviä, jolloin voi tulla harjoittelemaan hihnakäytöstä pareittain ja jokaisella koirakolla on oma ohjaaja treenien ajan. Kesto 30-45min. Seuraile sivuja seuraavasta Drive in-päivästä.

Muista katsoa ilmoittautumis- ja peruutusohjeet. Ilmoittautuminen viimeistään 4vrk ennen kurssin alkua! Kurssit toteutetaan 2 koirakolla, pienryhmissä harjoittelee max. 4 koirakkoa.

 

Syyskuu :

Maanantaisin alk. 4.9. klo 19-20 / Hihnakäytös & kontakti 1 

4.9. / 11.9. / 18.9. / 25.9.  

Kurssin ohjaa Johanna.

 

 Keskiviikkoisin alk. 20.9. klo 18-19

Kurssin ohjaa Eva, varaa paikkasi verkkokaupassa

 

Lokakuu:

Maanantaisin alk. 9.10. klo 19-20 / Hihnakäytös & kontakti 2 (jatkokurssi) / 4 paikkaa vapaana

9.10. / 16.10. / 23.10. / 30.10.  Ilmoittaudu 5.10. mennessä verkkokaupassa

Kurssin ohjaa Johanna

Täsmätunti hihnakäytöksestä 18.10. klo 18-19
Tunnin ohjaa Eva, ilmoittaudu mukaan lomakkeella

Perjantaisin alk. 27.10. klo 17-18
Kurssin ohjaa Eva, varaa paikkasi verkkokaupassa

koirankota@gmail.com / 044 0307979 (Johanna) / 040 7376264 (Eva)

Halli: Inkilänkatu 4, 20300 Turku