Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Haukut Päivät tulee taas 

Helluntaina heilastellaan lappalaisrotujen seurassa 9.6. sunnuntaina Koirankodassa

Paikka: Hakakatu 7-9, 20540 Turku 

 

Haukut Päivät järjestetään nyt toista kertaa ja tarjolla on luento (avoin kaikille koiranomistajille) ja käytännöntreeniryhmät ( vain lappalaisrodut). 

Kouluttajana päivän aikana toimii Sanna Rojola / Lohjan Koirakeskus  

Sanna on eläintenkouluttaja (AT) , ongelmakoirakouluttaja, NW ohjaaja sekä kouluttaa alan opiskelijoita Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa.  Häneltä löytyy kotoa kolme suomenlapinkoiraa ja onkin pitkänlinjan harrastaja rodun parissa. 

 

Päivän ohjelma: 

Luento: Eroon ohitusongelmista  klo 10-12 

Ohitusongelmat ovat koriamaailmassa erittäin yleisiä ja lapinkoirien rotutyypillinen taipumus äänenkäyttöön tekee toisten koirien kohtaamisesta ja ohittamisesta niiden kanssa usein vielä keskimääräistä vaikeampaa. Lapinkoira saattaa haukkua vastaantuleville koirille jo pienenä 7 viikkoisena lyllerönä ja vaikka kyse ei olekaan varsinaisesta remmiräyhäyksestä, kannattaa asiaan kiinnittää huomiota pennun kanssa jo alusta asti. Joskus taas ohitusongelma yllättää (usein n. vuoden ikäisen) koiran omistajan ja ennen kuin ehtii edes miettiä mitä asialle voisi tehdä, on ongelma jo paisunut ja lenkkeilystä tullut molemmille stressaavaa. Luennolla käsitellään yleisimpiä ohitusongelmien taustalta löytyviä syitä (ei syyllisiä!) ja käydään läpi tapoja joilla ognelmallista ohituskäytöstä voi lähteä muuttamaan niin, että lenkkeilyyn palaisi rauha ja stressittömyys.

Avoin kaikille ! Hinta 20€/hlö  sis. luennon 10-12 ( ilmoittautuminen sivun alareunasta)

 

 

Käytännöntreenit: 

Vain lappalaiskoirakoille  . 4 koirakkoa / ryhmä 

Ryhmät ovat kaikentasoisille ja ikäisille (ilmoittautuminen sivun alareunasta)

 

1. ryhmä klo 12.30-13.30  Ohitukset (2 paikkaa vapaana) 

Toisten koirien ohittaminen kauniisti hihnassa on yksi koira-arjen puhuttavimmista käytöksistä. Monet koirat ja omistajat kokevat ohitukset haastaviksi, sillä niihin liittyy paljon ei toivottuja käytöksiä, kuten haukkumista, hihnassa hyppimistä ja kiskomista ja muuta riehumista. Tunnilla opetellaan yksi tekniikka, jonka avulla omistajan on mahdollista lähteä työstämään ohituksia omassa arjessaankin.

2. ryhmä klo 13.30 - 14.30 Kuonopuuhaa koiralle (3paikkaa vapaana)

Kaikki koirat käyttävät mielellään nenäänsä. Ne havainnoivat maailmaan pitkälti hajujen kautta ja haistelu ja asioiden etsiminen haistelemalla on koiraeläimille lajityypillistä toimintaa. Koiran hyvinvointia voi lisätä rutkasti tarjoamalla sille monenlaisia mahdollisuuksia käyttää nenäänsä. Tunnilla käymme läpi muutamia helppoja tapoja aktivoida koiran nenää, ja kurkistetaan tapaan, jolla koiran voi opettaa etsimään esimerkiksi omstajan hukkuneita avaimia, nose workissä käytettävää eucalpytusta tai vaikka sieniä.

tauko n. 15min

3. ryhmä klo 14.45 - 15.45 Arkitottelevaisuus (4 paikkaa vapaana)

Koiralta vaaditaan arjessa monenlaisia taitoja joiden opettaminen on usein elämänmittainen projekti. Pennun kanssa arkikäytöksiin tulee paneuduttua usein aktiivisestikin, mutta koiran aikuistuessa osa taidoista sattaa jäädä vähän unohduksiin ja niihin tarvitaan kertausta. Arkitottelevaisuustunnilla opetellaan osallistujen toiveiden mukaan valittavia arjen hallintaa helpottavia käytöksiä. Opeteltavia käytöksiä voisivat olla vaikka luopuminen, luoksetulo tai paikallaan odottaminen.

4. ryhmä klo 15.45 - 16.45 Rauhoittumisen taito(3 paikkaa vapaana)

 Ihmisten maailmassa koira joutuu usein tilanteisiin, joissa sen vain odotetaan olevan rauhassa paikallaan. Tämä ei suinkaan ole koirille helppoa, varsinkaan ympäristöissä, joissa tapahtuu paljon asioita, jotka jo sinänsä saattavat kiihdyttää koiraa. Rauhoittumiseen liittyviin ongelmiin on kuitenkinm monia syitä, eivätkä kaikki keinot auta kaikkia. Rauhoittumiseen keskittyvällä tunnilla mietimme miten juuri sinun koiraasi voisi auttaa rauhoittumaan. Mietitään mistä rauhoittuminen koostuu, millaisia harjoituksia kmoiran kanssa voisi tehdä, jotta rauhoittuminen muuttuisi helpommaksi ja miten harjoitusten kanssa tulisi edetä. 

 

Hinta: 55€/koirakko, sisältää luennon + treenit 

Sitovat ilmoittautumiset 3.6 mennessä verkkokaupasta

Maksua ei palauteta 3.6 jälkeen. 

 koirankota@gmail.com / 044 0307979 (Johanna) 

               Halli : Hakakatu 7-9, 20540 Turku ( Johanna ) 1.1.2019 alk.