Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kivaa käsittelyä koulutuspäivä 

24.5.2020 Su Koirankodassa klo11 alkaen.

Kivaa käsittelyä koulutuspäivä Anna Sydänheimon ohjauksessa (Pawsiteam)

Päivän ohjelmassa luento klo11-14 /3h ( lue kuvaus alta )

Käytännöntreenit : ( lue kuvaus alta ) Pienryhmät max. 4 koirakkoa

1. ryhmä klo 14.15 -15.15 - 4 paikkaa vapaana 

2. ryhmä klo 15.15-16.15  - 3 paikkaa vapaana 

Hinta: 

2-4 koirakon treeniryhmät/ 60€ - koirakko sis. luennon ja treenit. 

Luento 30€ /hlö 

* ei sisällä käytännöntreenejä 

Ilmoittautuminen on sitova, maksua ei palauteta. Jos olet estynyt tulemaan paikalle, voit myydä paikkasi eteenpäin. 

Ilmoittautumiset 20.5. mennessä koirankota@gmail.com

 

Kivaa käsittelyä - omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä

 
Miten voisimme tehdä hoitotoimenpiteistä koirille mahdollisimman miellyttäviä? Entä jos ainaisen pakkopullan sijaan hoitotoimenpiteistä tulisikin yhteinen kiva hetki?
Kivaa käsittelyä -koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saada hoitotoimenpiteistä vuorovaikutteisempia. Omaehtoisuutta lisäämällä koirista tulee halukkaampia osallistumaan hoitotoimenpiteisiin ja pakollisen pahan sijaan niistä tuleekin koiran ja omistajan yhteisiä laatuhetkiä.

Luennon aikana käymme läpi uusia tekniikoita hoitotoimenpiteisiin, joiden avulla saadaan koira aktiiviseksi toimijaksi käsiteltäessä! Käsitellään mm. miten koiralle pystyy opettamaan positiivisen vahvistamisen kautta startti- ja stoppinappulat eli miten opetetaan koira kertomaan, koska aloittaa ja koska pitää taukoa, sekä erilaisia temppuja arjen hoitotoimenpiteiden helpottamiseksi. Näiden avulla esimerkiksi harjaushetkistä tai kynsienleikkuusta tulee kiva koulutuspeli. Koira ei enää juokse karkuun nähdessään kynsisakset vaan se parhaimmillaan juokseekin innoissaan kynsisaksien luo!

Käytännön treeneissä lähdetään opettelemaan starttinappulakäytöksiä koiran kanssa. Treeneihin voi tulla sekä koirakot, joilla on ongelmia hoitotoimenpiteiden kanssa, että koirakot, jotka haluavat oppia lisäämään omaehtoisuutta ja koiran aktiivisuutta hoitotoimenpiteisiin. Treenit järjestetään pienryhmissä (maks. 4 koiraa). Treeneihin osallistujilla tulisi olla positiiviseen vahvistamiseen perustuvan kouluttamisen periaatteet hallussa.

Lisää omaehtoisuudesta voit lukea mm.täältä https://www.pawsiteam.fi/omaehtoinen-kasittely/

Kouluttajana toimii eläintenkouluttaja (AT) Anna Sydänheimo. Annalla on aina ollut turkkikoiria (bichon frisé, englanninsetteri ja vanhaenglanninlammaskoiria), joten hoitotoimenpiteiden mukavuus ja koiran niistä aidosti nauttiminen on Annalle sydämen asia.
Anna on saanut omaehtoisuudesta hoitotoimenpiteissä merkittävimmin oppia Eva Bertilssonilta ja Laura Monaco Torellilta, sekä opiskellut näitä metodeja useampaan otteeseen, mm. viimeksi Co-operative care -leirillä Ruotsissa sekä opettanut omaehtoisten hoitotoimenpiteiden pitkiä kursseja ensimmäisenä Suomessa. Annalle on tärkeää vuorovaikutus koiran ja omistajan välillä ja miten sitä voi lisätä arkipäiviin esimerkiksi pakollisten hoitotoimien lomassa.

Käyntisoite: Hakakatu 7-9 , 20540 Turku 

koirankota@gmail.com 

044 0307979 / Johanna